Followers

Monday, 16 January 2012

# 2 - Kerana masih teruja ada blog baru

Mari pula berkisah berkenaan kereta. Sesuatu yang sangat memeningkan berkenaan kereta, ia mudah tercalar. Yang lebih pening daripada itu, adalah kos bagi membaiki selorek calar itu, waaaaa..... memang C#%@#$. Yang lagi-lagi aneh daripada semua itu adalah, mengapa aku terlalu kisah dengan kereta yang calar?

Tidak ada apa-apa sebenarnya. Sekiranya enjin masih ok, masih boleh hidup, boleh dibawa ke sana-sini, ia masih tidak ada apa-apa. Namun, hanya kerana calar, mengapa hati jadi tidak enak.

Jadi, mudahnya aku fikir, hati aku ini sudah terpaut kepada dunia. Lalu hanya dengan sedikit calar pun, aku sudah berasa tidak selesa. Bermakna juga betapa banyaknya bintik hitam pada hati sehingga terhijab kepada perkara yang lebih benar dan lebih wajar untuk dirisaukan. Bukan sekadar pada calarnya kereta.

Jadi, aku fikir, pada setiap kali kereta aku calar, perkara pertama yang aku perlu buat bukanlah ke bengkel cat, tetapi ke surau untuk 'membengkel' hati aku. Supaya, tidak terlalu gusar sehingga tidak ada mood membawa kereta. Tetapi entahlah, aku masih kurang yakin dengan jalur berfikir aku ini.

Hmm... apa-apa jelah.

No comments:

Post a Comment